Franchise

Als potentiële franchisenemer bij Clevers betreed je een boeiende, 
uitdagende en unieke markt. Ben jij nieuwsgierig wat onze franchiseformule inhoudt en 
wat wij als franchiseorganisatie voor jou kunnen betekenen? 
We vertellen je graag meer!

QUINCY.jpg

Franchisenemer zijn bij Clevers: wat houdt het in?

Franchisenemer worden bij Clevers biedt een geweldige kans om deel uit te maken van een succesvolle en geliefde ijssalonformule. Clevers staat bekend om zijn ambachtelijk bereid ijs van hoge kwaliteit en een uitgebreid assortiment aan smaken en ijscreaties. Wij streven ernaar iederegast het ultieme verwenmoment te laten beleven.

We onderscheiden binnen onze franchiseformule twee concepten: Clevers ijssalon en Clevers ijsbar. Clevers ijssalon is een “hard” franchiseconcept waarbij de franchisenemer op vele punten wordt ontzorgd en ondersteund. Bij het Clevers ijssalon concept gaat het om relatief grote ijssalons. Dit concept leent zich niet voor elke situatie, noch voor ieder persoon. Daarom hebben wij naast het Clevers ijssalon concept het Clevers ijsbar concept. Dit is kleiner van opzet en zien we als een “to go concept”. Het legt zich dan ook meer toe op de stedelijke gebieden.

Als franchisenemer krijg je toegang tot onze knowhow, operationele systemen, administratieve en marketingondersteuning, permanente begeleiding en profiteer je van schaalvoordelen.Bovendien biedt Clevers uitgebreide trainingen en begeleiding aan franchisenemers en werk je eerst een periode mee in een van onze bestaande vestigingen. Op deze wijze creëren we voor en met jou een solide basis om je eigen ijssalon te starten, te beheren en te laten groeien.

Als franchiseorganisatie vinden we het van cruciaal belang dat je als franchisenemer de kwaliteit van het product en de gastvrijheid voortzet en ervoor zorgt dat het ultieme verwenmoment voldoet aan de hoge verwachtingen van onze gasten.

Als franchisenemer bij Clevers word je ondernemer en de “local hero” van jouw vestiging. Het kloppend hart van je eigen bedrijf dat de nodige verantwoordelijkheid en toewijding vereist. Je ben dan ook bereid hard te werken en staat als ondernemer graag 95% van je werktijd met je team op de werkvloer.

Het traject tot franchisenemer

Voordat je jezelf een Clevers franchisenemer mag noemen zullen we eerst met elkaar een aantal stappen doorlopen.

1. Informatieaanvraag: je doet een informatieaanvraag rechtstreeks bij onze organisatie of via een externe partner van ons, zoals De Nationale Franchisegids. Onze externe partners zullen je vooraf een aantal vragen stellen.
2. Kennismakingsgesprek: vervolgens nemen wij contact met je op voor een eerste kennismaking. Je wordt uitgenodigd voor een kopje koffie met ijs bij onze ijsmakerij in Grubbenvorst.
3. Verdiepingsgesprek: na het eerste kennismakingsgesprek wordt er samen met jou besproken of er een verdiepingsgesprek zal plaatsvinden. 
Dit gesprek vindt plaats met twee andere collega’s van onze organisatie en dan wordt dieper ingegaan op de financieringen, het franchisecontract, ons franchisehandboek, het verzorgingsgebied, etc.
4. Meewerkdagen: daarna ga je een aantal dagen meelopen bij een van onze vestigingen. Je loopt deze dagen mee met de franchisenemer van die vestiging, die je kennis laat maken met onze producten en jou bepaalde processen aanleert.
5. Vervolggespreken ondertekenen intentieverklaring: na het draaien van je meewerkdagen wordt er een vervolggesprek ingepland om een intentieverklaring te ondertekenen. Hiermee leggen we vast dat we de intentie hebben om met elkaar een franchiseovereenkomst aan te gaan en dat we op zoek gaan naar een geschikte locatie voor jouw vestiging.
6. Ontvangst en tekenen pre-informatiedocument: je ontvangt van ons alle documenten die onderdeel zijn van de franchiseovereenkomst. Daarna heb je vier weken de tijd (dit wordt de stand-still-periode genoemd) voordat je de definitieve overeenkomsten gaat ondertekenen.
7. Ondertekenen franchise- en onderhuurovereenkomst: tijdens deze afspraak onderteken je de franchise- en onderhuurovereenkomst. Aan de hand van deze documenten kun je alles in werking gaan zetten om je eigen onderneming te starten.
8. Training: de laatste stap voordat je je eigen Clevers ijssalon of ijsbar opent is de training. Je zult nu een periode van minimaal twee maanden (de duur is afhankelijk van het gekozen concept) meewerken met en worden getraind door een van onze franchisenemers en franchisecoach in een van onze vestigingen. Er vinden periodieke evaluaties plaats door onze franchisecoach en formulemanager.
9. Gereed maken pand: gedurende het proces gaan wij samen met jou de nieuwe locatie verbouwen en inrichten, zodat we op tijd klaar zijn voor de geplande opening.
10. Opening nieuwe vestiging.

website27.jpg
website16.jpg

Locatie

Eerder hebben we al aangegeven dat er twee concepten zijn binnen de Clevers formule: Clevers ijssalon en Clevers ijsbar. Afhankelijk van het gekozen concept dient een locatie aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Voor een Clevers ijsbar zijn dit minimaal de volgende voorwaarden:
1. Het pand bevindt zich doorgaans op A1 locaties in binnensteden.
2. Heeft een verzorgingsgebied van ten minste 40.000 inwoners.
3. Een vergunning voor horeca is een must.
4. Het pand heeft een BVO van 75 tot 120 m2.
5. Het pand heeft een minimale frontbreedte van 7 meter.
6. Er zijn mogelijkheden voor een (klein) terras.

Voor een Clevers ijssalon zijn dit minimaal de volgende voorwaarden:
1. Het pand bevindt zich doorgaans in een toeristische omgeving, met veel wandel- en fietsroutes.
2. Een vergunning voor horeca is een must.
3. Het pand heeft een BVO van 300 tot 500 m2.
4. Het pand heeft een minimale frontbreedte van 10 meter.
5. Er is een terras beschikbaar voor minimaal 20 tafels.

Samen met jou gaan we op zoek naar een geschikte locatie in het verzorgingsgebied dat jouwvoorkeur heeft. Daarnaast houden we andere verzorgingsgebieden in de gaten die passen binnen de groeistrategie van de Clevers formule. Sommige verzorgingsgebieden lenen zich voor meerdere vestigingen. Omdat wij veel waarde hechten aan vertrouwen en loyaliteit, zullen we dit bij voorkomende situaties met de desbetreffende franchisenemer bespreken.

Financieel

Als franchiseorganisatie vinden wij het belangrijk om de juiste ondernemer te vinden, die gedreven, gepassioneerd en toegewijd aan de slag gaat. We zijn ons ervan bewust dat niet iedereen over voldoende financiële middelen beschikt om een onderneming te starten. Tijdens ons verdiepingsgesprek zullen we bekijken hoe we de financieringen die benodigd zijn voor de opstart van een Clevers vestiging kunnen regelen.

Naast de benodigde investeringen hanteren wij een entry fee. Dit is een vergoeding voor het gebruik van onze naam, begeleiding voor en tijdens de opening en de investeringen die wij als franchiseorganisatie hebben gedaan en blijven doen voor de ontwikkeling van het franchiseconcept. De franchise fee is bedoeld ter dekking van de kosten die gemoeid gaan met de diensten die onze centrale organisatie aan de franchisenemer levert en is essentieel voor het creëren van continuïteit van de centrale organisatie.

Wij hanteren voor de franchise fee de volgende cijfers en percentages.


Clevers ijssalon  ​                                                                      Clevers ijsbar

Investering:​ € 350.000,00 - € 400.000,00​                              € 100.000,00 - € 150.000,00
Entry fee:​ € 25.000,00​                                                              € 10.000,00
Franchise fee​ 6,95% - 4,75%​                                                    4,75%

website12.jpg

Marketing en interne communicatie

In veel franchise concepten hanteert men een marketing fee ter dekking van de kosten voor landelijke en lokale reclame en promotiebeleid. Bij ons zit de marketing fee opgenomen in de franchise fee. Vanuit de centrale organisatie verzorgen wij generieke marketingactiviteiten om het merk Clevers te versterken en te laten groeien. Dit doen we via onze eigen marketing- en communicatieafdeling. Wanneer we externe expertise en knowhow moeten inhuren, worden de kosten daarvan doorbelast aan de franchisenemers. We hechten veel waarde aan uniformiteit binnen de organisatie. Om onze franchisenemers goed geïnformeerd te houden over de nieuwste ontwikkelingen en alle medewerkers snel op de hoogte te kunnen stellen van nieuwtjes, wijzigingen en bijzonderheden, maken we gebruik van onze intranet-app. Hierop zijn alle franchisenemers en medewerkers aangesloten.

 

Tot slot

Al met al kan het worden van een franchisenemer bij ijssalon Clevers een spannende en lonende onderneming zijn. Je krijgt de kans om deel uit te maken van een gevestigde merknaam, ondersteuning te ontvangen van ervaren professionals en een eigen bedrijf op te bouwen binnen de groeiende markt van ijssalons. Als je gepassioneerd bent over ijs, gastvrij, ondernemend energiek bent én voorop wilt lopen in jouw team, dan is het worden van franchisenemer bij Clevers zeker het overwegen waard.

Enthousiast geworden? 
Laat een mailtje bij ons achter: [email protected]

Tot snel!

website26-27.jpg